Enclavat a la zona vinícola de nord de Califòrnia, el Donum Estate és una de les vinyes més boniques  de la vall de Sonoma. A més dels seus extensos horts i interminables fileres de vinyes, el lloc de 200 acres compta amb una col·lecció de prestigi  mundial d’escultura contemporània que entrellaça “l’art, la naturalesa i la mà humana”.

Conegut com el Parc d’Escultures, aquest museu a l’aire lliure presenta obres monumentals dels millors artistes d’avui dia. A l’ passejar per la finca, es trobarà amb una eclèctica selecció de peces, des d’un cor d’acer polit de l’escultor britànic Richard Hudson fins al Rei i la Reina de color rovell de Keith Haring. Una de les populars carbasses de Yayoi Kusama, una sèrie inspirada en el zodíac xinès de Ai Wei Wei, i una obra figurativa de Tracy Emin convisquem  totes elles “en harmonia amb el paisatge circumdant”.

Aquesta impressionant col·lecció va ser adquirida per Allan i Mei Warburg, els amos de Donum. Combinant el seu amor per la vinicultura amb la seva passió per l’art, la parella ha trobat una forma creativa de celebrar les diverses arrels de Donum. “La col·lecció d’escultures és molt personal, representant el que la meva dona i jo creiem que encaixa amb el paisatge i el sentiment de Donum”, diu Allan Warburg. “Intentem fer la col·lecció el més global possible. Sóc un europeu que ha viscut més de la meitat de la seva vida a Àsia, estic casat amb una xinesa i ara també produeixo vi a Califòrnia. Amo i abraço la diversitat i les diferents cultures i espero que la col·lecció expressi això. “

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *