La paisatgista Soazig Darnay ha estat escollida presidenta de l’entitat al capdavant d’un equip transversal i pluridisciplinar

La paisatgista Soazig Darnay, al capdavant d’un equip transversal i pluridisciplinar, és des de dijous passat la nova presidenta del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi). L’assemblea anual del CEPvi va aprovar, per unanimitat, la renovació de la junta directiva en la reunió anual celebrada dijous al vespre. 

L’equip que acompanya Darnay en la gestió de l’entitat el formen Kathy Lindstrom (arquitecta), que serà la tresorera de l’entitat; Montserrat Massana (periodista), secretària; Pau Batlle (arquitecte), vocal; i Roger Rovira (enginyer agrònom), vocal.

L’objectiu de la nova junta és que el CEPvi esdevingui un veritable pal de paller del debat sobre el territori i el paisatge, amb accions que permetin realçar el paisatge des del vessant estètic, paisatgístic i artístic. I, alhora, estudiar els diferents factors que, tot i no ser aparents, incideixen i afecten substancialment la vida i evolució dels nostres paisatges. El CEPvi vol contribuir a garantir el futur del paisatge vitivinícola en un context en què el canvi climàtic, el preu excessivament baix del raïm i les grans infraestructures amenacen el sector vitícola.

Des del CEPvi s’entén el paisatge com el resultat de la interrelació entre les persones i el medi. Per això, la nova junta vol aprofundir en l’anàlisi i estudi dels aspectes relacionats amb la societat, l’economia, la cultura i el medi. Al llarg de les pròximes setmanes la nova junta directiva del CEPvi redactarà el pla de ruta dels pròxims quatre anys amb la voluntat de presentar un projecte complet a la tardor.