La paisatgista Soazig Darnay i la historiadora Montserrat Julià posen en relleu els vincles entre el turisme del vi i les activitats d’oci en les zones vitivinícoles 

 

Vilafranca del Penedès, 25 de gener de 2021.- El professor i investigador de la Universitat de Barcelona i codirector de l’Observatori del Turisme Rural a l’Estat espanyol, Enric López, serà l’encarregat d’obrir la tertúlia La masia. Turisme rural i enoturisme, que tindrà lloc el 16 de febrer, a les 19 h, a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Aquesta tertúlia, inclosa en el cicle Les tertúlies del CEPvi (Centre d’Estudis del Paisatge Vivitinícola), arriba en un moment en què la pandèmia de la Covid-19 ha provocat la limitació de l’activitat i, alhora, ha consolidat el turisme rural com l’alternativa a les destinacions de masses. Les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia concentren la meitat de l’oferta de turisme rural de la demarcació de Barcelona, i això obliga a tenir-les presents a l’hora d’afrontar el debat sobre enoturisme al Penedès. 

Precisament, al Penedès, les masies s’estructuren com a patrimoni històric i marca de singularitat del paisatge. Des de les masies de turisme rural, sovint gestionades pels propietaris, s’ofereix un ventall d’activitats vinculades a la natura i la cultura i estretament relacionades amb l’agroturisme i l’enoturisme. L’objectiu de Les tertúlies del CEPvi és apropar la realitat del sector als alumnes de l’Escola d’Enoturisme i a les empreses vinculades.  La paisatgista Soazig Darnay i la historiadora Montserrat Julià, ambdues membres del CEPvi, impulsen aquest debat amb les empreses del sector per estudiar la realitat actual del turisme rural i els seus vincles amb el sector del vi.

Després de la introducció d’Enric López, el president de l’associació Masies del Penedès, Raimon Olivella, i la directora dels serveis tècnics de Turalcat, Montse Coberó, juntament amb les propietàries de les masies Cal Pau Cruset (Ellen Christiaanse) i Masia Spa Can Pascol (Sílvia Viñarta), explicaran la realitat que viu el sector en aquest moment, les dificultats per organitzar activitats lúdiques i d’oci relacionades amb el turisme del vi i els vincles entre els cellers i els allotjaments de turisme rural.

A causa de les restriccions dictades des del govern de la Generalitat per fer front a la pandèmia de la Covid-19, les tertúlies es fan de forma telemàtica i totes aquelles persones que hi vulguin assistir poden fer-ho de forma gratuïta, inscrivint-se a través de la plana web de l’Escola d’Enoturisme (https://escolaenoturisme.vilafranca.cat)

Les tertúlies Paisatge, cultura, enoturisme s’organitzen sota el paraigua del CEPvi i amb el suport de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya des del 2016. La  voluntat és obrir un espai dinàmic de reflexió i debat per posar sobre la taula experiències i projectes, i crear sinergies entre els diferents sectors del Penedès interessats a promoure l’enoturisme i la preservació del paisatge i el patrimoni històric i cultural. Aquestes tertúlies dinamitzen l’activitat reflexiva del sector entre els congressos que el CEPvi organitza cada dos anys.

Díptic_Tertúlia_Masia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *