L’arquitecte Enric Batlle mostra en aquesta conferència alguns exemples del que podríem considerar un bon planejament des del punt de vista de la sostenibilitat i la conservació del paisatge com un valor. 

Aquest document és un resum de la conferència que va pronunciar amb motiu de VI Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que es va celebrar els dies 15 i 16 de juny de 2017 a Vilafranca del Penedès (Vinseum. Museu de les Cultures del Vi) i a Subirats (Confraria del Cava).

pdf07_ciutat_i_territori_enric_batlle.pdf

 Batlle proposa la Custòdia del Territori com una solució a la dicotomia que sovint s’estableix en la relació de l’ecologia, el lleure/oci, i la producció entre ells. I posa sobre la taula les diferències que hi ha a l’hora d’entendre l’ecologia, el lleure i la producció, des del camp o des de la ciutat.