• Se celebrarà els dies 15 i 16 de juny al Vinseum, de Vilafranca, i a Torrerramona, a Subirats
  • Els organitzadors alerten dels perills de la recuperació econòmica  i recorden el valor del paisatge en el negoci del vi

Vilafranca del Penedès / El Vendrell / Vilanova i la Geltrú, 30 de maig de 2017.- Els Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi) ha presentat avui el VI Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny al Penedès.

Els organitzadors del Congrés pretenen que aquestes dues jornades siguin un punt de trobada per a la reflexió sobre el valor del paisatge en el negoci del vi, la necessitat d’obrir processos participatius i de fer pedagogia sobre el paisatge vitivinícola i la tradició al Penedès. En la presentació, que ha tingut lloc al Vinseum. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca del Penedès; al Museu Àngel Guimerà, del Vendrell; i al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, els organitzadors han alertat dels perills de la recuperació econòmica que pot agafar embranzida durant els pròxims dos anys.

Miquel Vidal, director del Congrés, ha destacat la necessitat d’aprendre dels errors del passat i sobretot de “posar en valor” la importància del paisatge en el negoci del vi. Precisament, l’economia i la planificació de futur, amb els punts febles del territori, són dos dels eixos programàtics del Congrés. La conferència inaugural anirà a càrrec de Paul Merton, expert internacional en els intangibles que influeixen en el sector vitivinícola.

El Congrés també tractarà els temes del paisatge, amb el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa, i l’Art. Al llarg de les últimes setmanes, el Congrés ha treballat en una intervenció artística en la recuperació d’un marge de pedra seca al Mas de la Bardera, a Subirats, on s’ha introduït una escultura de l’artista penedesenc Josep Massana titulada Geometria Líquida, que es descobrirà l’últim dia del Congrés.

El Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme va néixer fa deu anys amb la voluntat de conscienciar sobre la necessària regeneració i recuperació d’espais naturals, la unificació de criteris per a la centralització i millora dels polígons industrials i logístics, i la reflexió sobre la transformació constant del paisatge com a motor econòmic.

Podeu ampliar la informació sobre el Congrés pdfaquí.