L’estació de RENFE de Lavern-Subirats serà l’escenari de presentació del CEPvi, el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, una entitat que neix del Congrés d’Art i Paisatge, com a ens permanent entre congressos, i que vol esdevenir una eina que aposti per la defensa ferma, raonada i oberta de la identitat vitivinícola, com a fer cultural, però també com a motor econòmic i socials en diversos àmbits: administratiu, econòmic, social i d’infraestructures. La inauguració serà el proper 27 de juny a les 19.35h. El projecte està encapçalat pel doctor Miquel Vidal, màster en Arquitectura del Paisatge per la Univertat Politècnica de Catalunya, i en donen suport les universitats Rovira i Virgili de Tarragona, la Universitat de Barcelona i la UPC.

Per veure programació de l’acte, lleguir més.

Amb una marcada línia d’independència i objectivitat d’ acord amb la trajectòria  del Congrés Art i Paisatge Vitivinícola, el CEPvi opta per l’equidistància entre administracions i agents socials i econòmics.

Objectius
  • Sensibilitat local, recerca universal, el CEPvi  aspira a un coneixement profund de les diverses problemàtiques vitivinícoles properes  i la seva articulació amb el saber universal.
  • Establiment de les majors sinèrgies possibles i vincles amb el teixit social i científic del seu entorn pròxim i llunyà.
  • Esdevenir un projecte nou i obert.
Programa de presentació
 
19.35h: Benvinguda: Entre vinyes. Presentació del Conveni Ajuntament de Subirats i CEPvi i de la seu social. A càrrec de Sr. Pere Pons, alcalde de Lavern-Subirats.
19.45h: Conferència inaugural: La flor de la vinya i del país, a càrrec del Sr. Jordi Llavina. Escriptor, poeta, crític literari i presentador de ràdio i televisió (*).
20.30h: Presentació del CEPvi: Origen. Justificació. Perfil. Sinèrgies. Futur, pel Sr. Miquel Vidal, president del CEPvi.
21.15h: Tast – Col·loqui. Precs i preguntes.(**)
21.45h: Cloenda. Sr. Joan Nogué. Director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya.
 
(*) Amb el patrocini del Patronat del Turisme de Subirats.
(**) Col·laboren en el tast i el maridatge: Cava Guilera, Gerard Jané. Vins i Caves i Associació de Productors de Préssec de l’Ordal
 
S’adjunten el horaris de tren més adients per assistir des de Vilafranca i des de BCN. La singularitat de la seu permet una petita aportació a la sostenibilitat.
 
Anada des de Barcelona
BCN-Sants: 18:48h. Lavern Subirats: 19:33
Tornada a Barcelona
Lavern Subirats: 22:04h. BCN-Sants: 22:50h
 
Anada des de Vilafranca
Vilafranca: 19:21h. Lavern Subirats: 19:28h
Tornada a Vilafranca
Lavern Subirats: 22:03h. Vilafranca: 22:10h