El Vendrell es va fer ressò de presentació del IV Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola, un congrés que vol destacar la importància del paisatge com a motor econòmic del Penedès i també la capacitat de la societat per respectar el paisatge de la vinya i el seu entorn.

Al llarg de la presentació, fet al Museu Fenosa d’El Vendrell, es va fixar un punt de partida com a premissa: d’un temps cap aquí s’han multiplicat les propostes d’enoturisme al Penedès. Rutes, visites a cellers i estades sobre la cultura del vi volen ser un reclam turístic. Els presentadors de l’acte, tant el director del Congrés, Miquel Vidal, com el coordinador, Pere Guilera, va explicar que s’havia d’explotar aquesta vessant econòmicament, però “respectant” l’entorn. El Congrés s’ha estructurat en conferències, taules rodones i exposicions adreçades tant a l’àmbit acadèmic com a agents socials, econòmics i productors de vi.