Ambientòleg per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. Entre 2005 i 2017 va ser coordinador d’aquest ens, període en el qual va coordinar l’elaboració dels catàlegs de Paisatge de Catalunya. El seu treball s’ha focalitzat en la integració del paisatge en les polítiques públiques, la implementació de polítiques de paisatge a Europa, la relació entre paisatge i desenvolupament, així com en els paisatges emergents. També assessora el Consell d'Europa, i és Secretari General de la xarxa internacional CIVILSCAPE. Col·labora en diversos cursos i postgraus universitaris, i és també autor i editor de diverses publicacions en l'àmbit del paisatge i del desenvolupament sostenible. L’últim llibre que ha publicat és "Lo sublime contemporáneo. Paisajes de la perplejidad" (Àmbit, 2018).