El valor del paisatge serà el tema central de la segona tertúlia organitzada dins el programa d’activitats intercongressuals del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI). La tertúlia tindrà lloc dimarts 27 de novembre a les 18.30h a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya (Carrer d’Amàlia Soler, 29 08720. Vilafranca del Penedès).

Dirigida per la paisatgista i investigadora EIREST Paris1 Pantheón Sorbonne Soazig Darnay, la tertúlia comptarà amb la participació de Mercè Jané (El Garrofer), Montse Julià (Biblioteca de Gelida), Cristina Romero (Sibarum Càtering) i Maria Rovira (Unió de Pagesos). Pere Sala, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, obrirà l’acte, que també comptarà amb el suport Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Després que, en una primera taula, es va analitzar l’enoturisme com a eina de protecció del paisatge vitivinícola, en aquesta ocasió, el debat se centrarà en el valor del paisatge des de diferents vessants: des de la gestió ecològica del territori fins a l’ús turístic o agrícola. En la tertúlia s’obrirà el debat sobre el valor o els diferents valors que té un mateix paisatge i, sobretot, com interpretem la paraula valor i els matisos que hi ha en cada punt de vista.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar sobre la taula els problemes reals que es troben els professionals que treballen i incideixen en el paisatge vitivinícola del Penedès. La tertúlia és oberta al públic i és la segona del programa d’activitats que Soazig Darnay desenvolupar abans del Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola que tindrà lloc el 2019, ja que se celebra cada dos anys.