Subirats i CEPvi presenten la ruta dels Miradors sonors

JORNADES

Subirats i CEPvi presenten la ruta dels Miradors sonors

Coincidint en el primer dia de la primavera l’Ajuntament de Subirats, juntament amb el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, han presentat a Llopart, la ruta Subirats Vinya Viva, Miradors Sonors, una nova experiència d’observació, contemplació i comprensió del paisatge.

Aquesta nova experiència sensorial es pot viure en la ruta dels Miradors, una de les tres rutes circulars que té el municipi. Subirats Vinya Viva és una actuació que ens ajuda a descobrir el paisatge que ens envolta a través de 9 miradors sonors, els quals estan marcats per enofites, elements artístics fets per l’artista subiratenc, Josep Massana, que tenen un vincle, a través de la forma i els colors, amb l’espai que s’està observant. Aquests elements estan acompanyats per un codi QR, a través del qual, el visitant pot escoltar, en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) la descripció del paisatge que està contemplant en aquell moment. La narració és acompanyada per música, amb l’objectiu que l’experiència sensorial sigui el màxim de complerta possible, tot evocant el romanticisme de finals del segle XIX.

La ruta ha estat fruit d’una col·laboració molt estreta entre l’Ajuntament de Subirats i el CEPvi. De fet, el treball es va iniciar quan,  l’arquitecte Miquel Vidal, que era el president del Cepvi, va treballar amb l’alumnat del màster de paisatgisme de la UPC els camins vitivinícoles amb l’objectiu de desenvolupar propostes artístiques al territori. Les enofites de la ruta del mirador es van presentar en l’acte de cloenda del Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que va tenir lloc a Subirats l’any 2019. Durant aquest darrers anys, s’ha definit el contingut definitiu dels textos que descriuen el paisatge i s’ha configurat el relat i els itineraris de les diferents ubicacions.

Amb l’objectiu de difondre aquesta nova ruta l’Ajuntament de Subirats ha obert un espai al web www.turismesubirats.cat.

Comparteix: