Qui som

JORNADES

Qui som

Missió

El Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi) és una associació sense ànim de lucre que va néixer amb la voluntat de defensar, promoure, difondre i gestionar el paisatge vitivinícola i la seva identitat com a fet cultural i motor econòmic, vinculat a l’enoturisme en l’àmbit de les denominacions d’origen nacionals i internacionals.

Per aconseguir aquestes finalitats, es fan les activitats següents:

Objectiu principal

Defensar, promoure, difondre i gestionar el paisatge vitivinícola i la seva identitat com a fet cultural i motor econòmic, vinculat a l’enoturisme en l’àmbit de les denominacions d’origen nacionals i internacionals.

Per aconseguir aquestes finalitats, es desenvoluparan les activitats següents:

Origen

El CEPvi va néixer de les conclusions de la IV edició del Congrés Art i Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que es va celebrar l’ any 2013. D’aquestes va sorgir la urgència de la creació d’un òrgan permanent intercongresual, el qual té la missió del seguiment de la gestió del paisatge vitivinícola entre congressos.

 

Amb aquesta voluntat, el 27 de juny del 2014, i amb el recolzament de l’ Observatori del Paisatge de Catalunya i amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, la Universitat de Barcelona i la Institució Catalana d’Estudis Agraris del Institut d’ Estudis Catalans, el CEPvi va ser presentat oficialment a la seva seu Estació Vitivinícola de Lavern – Subirats.

Objectius

L’ objectiu del Centre d’ Estudis del Paisatge vitivinícola, es la defensa de la identitat vitivinícola interpretada com un valor cultural i però també econòmic com a certificació de l’excel·lència de vins i caves i base de l’Enoturisme .Defensa fonamentada en una gestió harmònica amb tots els agents implicat en el territori

Per a assolir aquest objectiu el CEPvi promou, desenvolupa, donar suport o participa en les activitats, entre d’altres de: recerca i realització d’estudis i difusió dels seus resultats; organització i realització del Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola; enoturisme i coordinació de les activitats que se’n derivin; organització de programes o cursos de postgrau o d’especialització; i difusió cultural del paisatge vitivinícola. Activitats relacionades sempre amb les dinàmiques i problemàtiques territorial mes sobresortint entre congressos, que ho sintetitzen en els seus continguts i activitats.
Tot plegat, mitjançant la sensibilització dels sectors socials, sectorials, institucionals i professionals, així com, establint sinergies amb els agents vinculats amb el paisatge vitivinícola i aportació d’estudis i seguiment en la planificació de les infraestructures i d’altres transformacions del territori.

La Junta del CEPvi

El CEPvi esta organitzat en una Junta rectora que assumeix les funcions de comitè científica i gestió econòmica i administrativa del Centre d’ estudis. El Patronat del Centre d’ Estudis del Paisatge Vitivinícola està en procés de constitució.

Des del maig de 2021, la junta del CEPvi està formada per:

Soazig
Darnay

Presidenta

Kathy
Lindstrom

Tresorera

Montse
Massana

Secretaria

Pau
Batlle

Vocal

Roger
Rovira

Vocal

Ens donen suport

Des dels seus inicis les activitats del CEPvi han tingut el suport de: