La Cultura de l’Aigua, la relació de l’aigua amb el paisatge

JORNADES

La Cultura de l’Aigua, la relació de l’aigua amb el paisatge

Aquest dilluns es va presentar a la Biblioteca Ramon Bosch d’Anoia el projecte La cultura de l’aigua impulsat pel Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola- CEPvi, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el suport dels municipis del Camí del Riu – Mediona, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Sant Sadurní d’Anoia i Subirats-, la Fundació Pinnae i la Diputació de Barcelona.

La cultura de l’aigua té com a objectiu conscienciar sobre el paper de l’aigua en la configuració del nostre paisatge i pretén fer-ho a través de l’organització d’activitats al voltant dels rius Mediona, Riudebitlles i la riera Lavernó, els quals configuren el Camí del Riu.

Per tal de crear un espai de trobada i al mateix temps de reflexió, CEPvi ha encarregat als alumnes del màster internacional d’arquitectura efímera MEATS de l’escola Elisava, la construcció d’un element efímer que s’anirà desplaçant pels sis municipis, seguint el curs de Camí del Riu i farà d’indicador del lloc d’observació i de celebració de les diferents activitats. CEPvi, amb el suport dels ajuntaments, coordinarà un programa d’activitats que té, a més de l’objectiu de conscienciar sobre l’ús de l’aigua, fer partícips les entitats municipals i incentivar les relacions entre els municipis.

Aguait

El projecte ja està en marxa i aquest dilluns els alumnes d’Elisava, juntament amb el director del màster, Roger Pàez i el professor Jordi Queralt, van presentar als municipis l’element mòbil i efímer que han dissenyat i que està previst que s’instal·li en el primer emplaçament a finals de maig. Els alumnes han batejat l’element amb el nom d’Aguait. En la seva explicació de l’element van dir que aquest recollia l’esperit de l’encàrrec rebut que és el de fer de l’element efímer un punt d’observació del paisatge. A més, en cadascun dels sis espais s’instal·larà un element permanent que estarà adequat a l’espai escollit i servirà de base de l’element mòbil.

Els 16 alumnes i els professors del màster van estar fent el Camí del Riu el passat 13 de febrer per tal de conèixer els espais on anirà col·locada la instal·lació.

Comparteix: