Tècnic Superior de Realització i Espectacles a l’EMAV (2000).
Vaig començar la meva carrera professional a Betevé fent d’operadora de càmera d’esports.
Desde llavors no he deixat mai el món de la televisió sempre treballant com a operadora de càmera en varis programes.

Desde l’any 2007 formo part de l’equip del programa Repor que s’emet al Canal 24 horas de RTVE. El programa elabora reportatges de temàtica social, de denúncia i retrats de la vida quotidiana.

L’any 2019 he presentat l’exposició “Els artistes van amb tractor”. En aquesta exposició es mostra com l’acció humana, a través de l’agricultura, dibuixa el paisatge talment com un llenç. És un homenatge a la terra i a la pagesia des d’un punt de vista artístic, visual i poètic.

Els artistes van amb tractor

La base de la ponència serà la projecció del videoclip Els artistes van amb tractor de 8 minuts de durada i un altre video de 12 minuts amb el testimoni de set pagesos que ens expliquen el què pensen sobre la seva feina.  Abans i després de les projeccions faré una introducció oral sobre aquest projecte. Un treball fotogràfic i audiovisual que he realitzat durant un any recorrent la comarca de Les Garrigues i més enllà. Acompanyada d’un drone per poder descobrir el món de la pagesia amb un pla zenital i durant un any per mostrar el cicle vital de la terra a través dels pagesos i els diferents conreus.

LLAURAR,SEGAR,ESPORGAR,COLLIR,VEREMAR...
són feines que, quan s'observen des del cel, esdevenen art.
L’acció humana, a través de l’agricultura dibuixa el paisatge talment com un llenç. És un homenatge a la terra i a la pagesia des d’un punt de vista artístic, visual i poètic.
La terra, la mateixa terra blanca, roja, bruna, assaonada o bé, resseca que veiem arran, a vol d’ocell pren una dimensió nova, una visió que ens era desconeguda.
Les formes, les sanefes i les simetries i asimetries, els plecs, els rencs, els marges i les voreres, els treballs que l’afaiçonen, els pagesos que fan els treballs, les eines dels pagesos en moviment. Eines manuals, d’abans, i màquines d’ara que conformen un espectacle visual que no es percep al nivell de terra. 
Un mosaic diversíssim: secà i reg, oliveres, ametllers, vinyes i sembrats, roques i balmes, camins rectes i camins que giragonsen, bosquines i matolls, presseguers, pereres i panissos. Tot plegat, una obra humana que segueix viva i en constant transformació artística quan s’observa des del cel.

LINK projecció del videoclip


Sara Boldú Botam 
Ajudant de Realització a RTVE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *